Troll skötbord - Historia & modeller

Troll Nursery är ett välkänt och respektabelt märke som har funnits länge på den svenska marknaden, rättare sagt så har Troll sålt barnmöbler till Sverige sen 1993 då företaget / fabriken startade sin produktion.

Fabriken hittar du i vårat grannland Lettland och har från första dagen de startade sin produktion gått inför att bygga möbler i massivt trä, oftast nordisk tall eller björk. Deras generella motto vid tillverkning av t.ex. spjälsäng eller skötbord är att om konstruktionen är stark d.v.s. i massivt trä så är även spjälsängen säker, detta motto borde många fler tillverkare använda sig ut av.

I dag är Trolls produkter väldigt populära i Sverige och är ett av de bästa märkena du kan välja vid köp av t.ex. skötbord, spjälsäng eller liknande barnmöbler. Nedan listar vi vilka Troll-skötbord som är mest populära i dag.

Troll Skötbord Lux

Ett av de lite mer populära skötborden på marknaden är Troll Lux som är ett stilrent skötbord i färgen vit och det som egentligen skiljer detta skötbord med andra liknande produkter t.ex. Troll Lukas är att detta skötbord har hjul på benen vilket gör det lite enklare att flytta runt bordet om så behövs. Det finns även ordentliga sargkanter för att skydda barnet.

Förvaringsmöjligheterna i detta skötbord är relativt bra jämfört med många andra liknande produkter. En praktisk låda med två hyllor under räcker gott och väl till lite förvaring av blöjor, tvättlappar med mera.

Måtten på Troll Lux:

Höjd 960 mm, Bredd 600 mm, Djup 780 mm, Innermått skötplatta 757 x 550 mm.

Troll Skötbord Lukas

Skötbordet Lukas är också en annan väldigt trevligt skötbord som påminner mycket om Lyx-modellen förutom vissa detaljer så som t.ex. hjulen och att sargen inte är fullt lika hög. Sargen är dock inte något man ska lita på någonsin även om det är bra att ha en. En hand ska alltid finnas på barnet vid alla tillfällen även vid korta tider.

Förvaringsmöjligheterna på detta skötbord från Troll är minst lika bra som på Lux-modellen med bra möjligheter till att förvara det mesta som kan tänkas behövas vid ett blöjbyte eller liknande.

Måtten på Troll Lukas:

Höjd 970 mm, Bredd 560 mm, Djup 720 mm, Innermått skötplatta 700 x 500 mm.

Troll Väggskötbord

Troll har även börjat tillverka ordentliga väggskötbord som har många fördelar framför vanliga traditionella skötbord t.ex. får du möjligheten till att placera skötbordet i en bra höjd vilket är extra bra för föräldrar som är lite längre än genomsnittet. Är man två föräldrar med ganska så varierande längd kan det så klart bli ett problem dock så går det oftast bra om man hittar en höjd som passar båda.

En annan stor fördel med Troll väggskötbord är också att det tar lite mindre plats då skivan går att fälla upp så det praktiskt taget inte tar någon golvyta.

Nackdelen är så klart att skötbordet inte går att flyttas enkelt men även förvaringsmöjligheterna är betydligt mindre än de andra vanliga modellerna. Hyllan ovan på rymmer dock enkelt några blöjor och tvättlappar. Där är även två små mindre hyllor innanför skötbordet där du enkelt kan placera oljor eller andra mindre tillbehör.

Måtten på Troll Väggskötbord:

Höjd 793 mm, Bredd 680 mm, Djup 220 mm, Skötplatta 591 x 750 mm.